
Semo Paprika zeleninová pálivá - PCR
PCR (kód 2501) - klasická obľúbená odroda vhodná na rýchlenie aj poľné pestovanie. Plody sú dlhé, rovné alebo kosákovite prehnuté, tenkostenné, žltozelené v technickej zrelosti, červené v botanickej. Sú aromatické a mierne pálivé, šťavnaté. Je určená pre zber v technickej zrelosti a používaná predovšetkým na priamy konzum. Citlivo reaguje na zhoršené podmienky, najmä pokles teplôt. Vegetačná doba do prvého zberu v technickej zrelosti je 129 dní. Zo 100 m2 možno zožať 350 - 370 kg strukov v technickej zrelosti.
Paprika zeleninová - pálivá: PCR (Capsicum annuum L./Paprika ročná)
Popis:
Klasická obľúbená odroda vhodná na rýchlenie aj poľné pestovanie. Plody sú dlhé, rovné alebo kosákovite prehnuté, tenkostenné, žltozelené v technickej zrelosti, červené v botanickej. Sú aromatické a mierne pálivé, šťavnaté. Je určená pre zber v technickej zrelosti a používaná predovšetkým na priamy konzum. Dosť citlivo reaguje na zhoršené podmienky, najmä pokles teplôt. Vegetačná doba do prvého zberu v technickej zrelosti je 129 dní. Zo 100 m2 možno zožať 350 - 370 kg strukov v technickej zrelosti.
Paprika je pestovateľsky vysoko náročná plodina vhodná do poľných podmienok najteplejších oblastí južného Slovenska a južnej Moravy. V ostatných oblastiach žiada pestovanie v krytých alebo chránených priestoroch. Najvhodnejšie sú záhrevné, humózne a dostatočne vododržné pôdy. Pre poľné pestovanie vysievame v krytých priestoroch v prvej polovici marca. Pre dobré vzchádzanie je treba zaistiť minimálnej teploty 20 - 22 ° C aj v nočných hodinách. Na stanovište vysádzame po 15.5.